TURUN DI-KERHO TOIMII

Varsinainen Tekniikan Teko -palkinto ja Paavo Nurmen patsaan lakitus 2023

Varsinainen Tekniikan Teko -palkinto myönnettiin toista kertaa jo perinteeksi muodostuneen Paavo Nurmen patsaan lakituksen yhteydessä 30.4. Vuonna 2023 palkinto myönnettiin Kemistklubbenille, joka viettää ko. vuonna 100-vuotis juhlavuottaan. Palkinnon saajan valinnassa vuonna 2023 haluttiin painottaa teekkarikoulutuksen ja -perinteiden pitkää historiallista jatkumoa Turussa. Palkintoa oli Kemistklubbenin puolesta vastaanottamassa kerhon presidentti, professori Leena Hupa.

Varsinainen Tekniikan Teko -palkinto Turun DI-kerhon, AboaTEKin, TFiF Åboavdelningenin ja Turun Teknillisen Seuran yhteisellä wappuvastaanotto-pisteellä

Sekä Paavo Nurmen patsas että fuksit saivat lakkinsa (2023).

Teekkarikaste 2022

Teekkarikulttuuri Turussa kehittyy: Kautta aikain Turun teekkareiden ensimmäinen kaste Aurajokeen toteutettiin vapunpäivänä 1.5.2022! Menossa mukana myös Turun DI-kerho.

Varsinainen Tekniikan Teko -palkinto ja Paavo Nurmen patsaan lakitus 2022

Turun DI-kerho, AboaTEK ja TFiF Åboavdelningen luovuttivat vapunaattona 30.4.2022 Turun yliopiston vararehtori Mika Hannulalle kautta aikojen ensimmäisen Varsinainen Tekniikan Teko / Det Egentliga Teknikdådet -palkinnon esimerkillisestä tekniikan teosta Varsinais-Suomessa! Hannula on panoksellaan ollut myötävaikuttamassa DI-koulutuksen laajentamiseen Turun yliopistolla. Kiertopalkinto-tyylinen tunnustus luovutettiin Hannulalle Paavo Nurmen patsaan lakituksen yhteydessä.

Varsinainen Tekniikan Teko - Det Egentliga Teknik Dådet

Kunnianosoituksena 100 -vuotiaalle Turun yliopistolle Turun DI-kerho, AboaTEK ja TFiF Åboavdelningen ovat yhdessä ideoineet uuden perinteen, jossa myönnetään tunnustus ansioituneelle henkilölle tai yhteisölle, joka on merkittävästi ja aktiivisesti edistänyt tekniikan kehitystä, tekniikan hyödyntämistä, tekniikan julkikuvaa tahi teekkarihenkeä Varsinais-Suomen alueella! Tunnustus on nimeltään "Varsinainen Tekniikan Teko - Det Egentliga Teknik Dådet" ja se jaetaan kunniakiertopalkinnon muodossa. Vuoden 2020 palkinto jaetaan myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana koronarajoitusten vuoksi.

Turun DI-kerho oli mukana, kun Tekniikan akateemiset TEK ja Tekniska Föreningen i Finland TFiF kävi onnittelemassa arvovaltaista Turun Yliopistoa!

Turun DI-kerhon kannanotto tekniikan koulutuksen puolesta

Turun DI-kerho on julkaissut kannanoton diplomi-insinöörien koulutuksen lisäämiseksi Turussa. Kannanotto on julkaistu myös Turun Sanomien mielipidepalstalla 20.6.2019. 

Kannanotto julkaistiin myös ruotsiksi Åbo Underrättelserissä 25.6.2019. Linkki ÅU:n julkaisuun; https://news.abounderrattelser.fi/en-mer-omfattande-diplomingenjorsutbildning-behovs-i-abo/